Aardappels en chorizo uit de oven met aioli & citroen
Een typisch Spaans gerecht met een fris tintje van biologische citroen! Het frisse van deze citrusvrucht past goed bij het intense én zoute van de chorizo en de aardappeltjes en het vette van de aioli. Als ik aan de Spaanse keuken denk dan komt er als eerste chorizo, aardappeltjes en gerookte paprika poeder naar boven. Uiteraard staat de Spaanse keuken ook bekend om haar geweldige Paella’s en andere gerechten, maar de basis van de Spaanse keuken is gerookte paprika poeder, knoflook en citroen. Zie hieronder mijn quilty pleasure: aardappels en chorizo uit de oven (of BBQ/EGG) met aioli & citroen.
Verwen jezelf met dit Spaanse gerecht vol smaak. Guilty Pleasure!
Aardappels en chorizo
Van origine zijn patatas bravas, gebakken aardappeltjes met een tomatensaus geserveerd met zelfgemaakte aioli. Ik heb hier mijn eigen variatie op bedacht! Aardappels en chorizo gaan erg goed samen, zeker als ze uit de oven komen. Het is heel erg makkelijk om te maken en dit gerecht geeft een mooie weerspiegeling van de onweerstaanbare Spaanse keuken.
2 reacties
Dit is echt een recept wat ik moet maken, ben gek op de Spaanse chorizo en dit is smullen vanavond👍👍👍🥂
Top! Dit gaan wij maken, onze reis naar Spaanse costa is helaas niet doorgegaan.