Asperges, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen! Ik maak aan het begin van het aspergeseizoen vaak eerst een traditionele versie. In de loop van de weken ga ik met recepten experimenteren. Ze zijn ook zo veelzijdig en daarnaast ook nog eens in twee verschillende kleuren én smaken te koop. Je kan er mee koken, grillen, maar bijvoorbeeld ook soep van maken en door je lasagne & risotto doen. In de lente kijk ik er altijd weer naar uit om de witte en groene asperges te proeven. Overigens past bij deze groentesoort het frisse van de citroen heel goed. Daarom heb ik een paar asperge recepten met citroen op een rijtje gezet! Trouwens de Hollandaise, beurre blanc & andere citroensausjes passen er ook bijzonder goed bij.
We beginnen met de witte asperges, ook wel bekend als het witte goud.
Groeien boven de grond, waardoor ze de mooie intense groene kleur krijgen (ook chlorofyl genoemd)
Heb jij na het lezen van dit artikel bijvoorbeeld een vraag of heb je nog meer inspiratie nodig? Of heb je misschien zelf een heel erg lekker recept of combinatie bedacht? Wil je het dan in een reactie onder dit artikel laten weten? Dat vind ik erg leuk!
Ben jij ook actief op Pinterest en vind je dit recept leuk? Sla het dan op in een van je borden.
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Dat witte servies is dat van Wedgewood?
Ik vind het lastig om te kiezen, maar die open lasagne is wel een winnaar hoor.