Al een hele tijd was ik nieuwsgierig naar de kleurrijke Caribische keuken. Op internet kwam ik Plato Loco tegen en dat sprak mij gelijk aan, net buiten het centrum en gezellig op een hoek. Ik ben sowieso gek op uitgesproken smaken, (zeer) pittig eten, zoete tegenhangers van fruit en kleurrijke vrolijke gerechten. Samen met mijn vriend was ik een weekendje Amsterdam en dat konden wen iet beter beginnen dan met deze heerlijke hapjes bij Plato Loco Caribbean Cuisine in Amsterdam. Lees en zie hieronder waarom je er echt even moet gaan reserveren!
Plato Loco Caribbean Cuisine in Amsterdam
De eigenares kwam zich vrolijk voorstellen en vertelde dat ze een menu voor ons had samengesteld, waarbij veel gerechten van de kaart voorbij zouden komen. Heerlijk! Het rook er al heel goed, dus ik kijk uit naar de eerste hap! Ik was vooral benieuwd naar de Jerk chicken in combinatie met en lekker (pittig) sausje. Jerk chicken heb ik leren kennen door mijn goede vriendin Kimsha, ze is half Trinidees. Zo nam ze een paar jaar geleden o.a. een potje Jerk chicken kruiden uit Trinidad mee. Hemels! Je kan hier ook lekkere cocktails bestellen trouwens.
Wat hebben we allemaal geproefd?
Als eerste kregen we een bord met allerlei lekkers met Jerk chicken, empanadas en lekkere kroketjes. Waarbij we een paar lekkere dips kregen, waarbij er een tussen zat met lekker véél koriander! Als hoofdgerecht kregen we een grote schaal met gebakken banaan, Jerk chicken, spare ribs, avocado, koolsla, gele rijst, gevulde banaan, zoete aardappel frietjes en avocado. Alles was hoog op smaak, kruidig en erg lekker!
Nagerecht?
Dat was ook verrassend! Een soort carrot cake met gember en rum karamel en een soort flan met een suiker koekje. Je zou zeggen dat het een zwaar menu was, maar de hoeveelheden waren niet groot dus het was alsnog een prima menu zonder dat je er te vol van gaat zitten. Ik ging met veel inspiratie naar huis!
Wil je hier ook eens naar toe!? Reserveer dan hier!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Gek op gerechten waarbij zoet en hartig worden gecombineerd? Maak dan eens Zalm ceviche met gimber en citroen!