Pompoen uit de oven met blauwe kaas en cashewnoten

Pompoen uit de oven met blauwe kaas en cashewnoten

De dagen worden langer, het wordt (helaas) weer kouder en ik heb weer veel zin in pompoen! Als ik aan de herfst denk associeer ik dat eigenlijk altijd met pompoenen en allerlei gekleurde blaadjes. Omdat ik al verschillende pompoen recepten op de website heb staan, heb ik nu gekozen voor pompoen uit de oven met blauwe kaas, citroen en cashewnoten. Een vegetarisch bijgerecht wat superlekker is. Zie hieronder het vegetarische pompoen uit de oven recept!


Pompoen uit de oven

Een typische herfst en winter groente wat niet rauw gegeten kan worden. Wist je dat pompoen, familie is van zowel de courgette, komkommer als de (water) meloen? Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika! Je kan er echt alles mee maken, waaronder ook zoete bereidingen. In een pompoen zitten ook heel veel voedingstoffen. Zoals vitamine C en een veel vezels.


Herfst is pompoen tijd

Wist je dat er verschillende soorten pompoenen zijn? De fles pompoen kan je voor dit recept trouwens ook prima gebruiken. Laat de schil er dan gewoon aan. Herfst is pompoen tijd, dus daarvoor zullen de pompoenen nog iets prijziger zijn. Heb jij er ook zin in gekregen? Maak dan onderstaand recept.

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Pompoen uit de oven met blauwe kaas en cashewnoten

Pompoen uit de oven met blauwe kaas en cashewnoten

Keuken Italiaans
Totale tijd 40 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 kleine pompoen *biologisch als je die kan vinden
  • 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels blauwe schimmel kaas
  • 1 handje cashewnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
BEREIDING
  • Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens de pompoen en snijd de zijkanten eraf, haal vervolgens de pitten en draden eruit en gooi deze weg.
  • Snijd daarna de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg ze in de ovenschaal en voeg hier de olijfolie, sap & zest van 1/2 citroen aantoe. Hussel alles even goed, zodat alles bedekt is met de olijfolie.
  • Zet nu de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Prik er in met je vork om te kijken of ze gaar zijn.
  • Voeg als de pompoen gaar is de blauwe kaas toe. Dit brokkel je er gewoon overheen. Zet voor 2 minuten nog even terug tot het gesmolten is.

Pompoen liefhebber?

Maak dan eens deze pompoenburger!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

4 reacties

  1. De combi met blauwe laas was echt heerlijk!
    Ik heb wel de biologische pompoen gekookt met schil.
    Geen olie en citroen bij gedaan alleen wat zout en kerrie poeder

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte