wortel spread met citroen

wortel spread met citroen

Heerlijke groente spread, deze keer met intens oranje bospeentjes (wortels) aan de slag gegaan. Bospeentjes zien er altijd zo sprankelend uit met de mooi oranje kleur en de groene bos die er nog aanhangt. Deze wortel spread is heerlijk op bijvoorbeeld een geroosterde zuurdesem boterham en uiteraard op smaak gebracht met Herbamare Kruidenzout en citroen. Zie hieronder het gezonde en lekkere wortel spread met kruidenzout & citroen recept. 

 

Vegetarische groente spreads voor lunch

Dit is alweer nummer 3 van de vegetarische, gezonde en super lekkere groente spreads! Onlangs maakte ik pompoen spread met kruidenzout & citroen!

 

Wortels en bospeentjes

Er zijn verschillende soorten wortels zoals de grote winterpeen, een kleine en zelfs zoetere variant zoals de bospeen en waspeen, maar ook knapperige Parijse worteltjes. Daarnaast heb je ook nog eens wortels in allerlei kleuren van paars tot geel! Allemaal vol met vitamine c, maar ook heel veel mineralen.


Koken met bospeentjes en/of wortel

Tip: Smeer de (zuurdesem of spelt) boterhammen in met een klein beetje olijfolie en rooster voor 6-7 minuten op grillstand in de oven. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
wortel spread met citroen

Wortel spread met citroen

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde recepten, groente, groente gerechten, groente spreads, lunch gerechten
Totale tijd 25 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • handrasp (microplane)
  • staafmixer
  • kookpannetje
INGREDIËNTEN
  • +/- 800 gram bospeentjes
  • 1 biologische citroen (1,5 eetlepel citroensap & zest van 1 citroen)
  • 10 gram parmezaanse kaas (zelf raspen)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel Herbamare Kruidenzout of de spicy variant
  • 1 theelepel versgemalen peper
BEREIDING
  • Snijd de wortels in gelijke stukken met een dikte van ongeveer 1 centimeter. 
  • Zet een steelpannetje op middelhoog vuur, voeg hier een druppeltje olijfolie aan toe en voeg wat zout toe aan het water. Door het zout in het water garen de wortels sneller en krijgen ze een diepere smaak.
  • Na 8 minuten koken/blancheren giet je ze af en laat ze even uitdampen. Liever langer dan te kort anders komt er teveel water in je spread. 
  • Doe de uitgedampte wortels in een bak en voeg de (zelf geraspte) parmezaan, citroenzest en citroensap toe. Pak de staafmixer en mix kort totdat het de gewenste dikte en structuur heeft gekregen, Het hoeft geen zachte mousse te worden. 
  • Verdeel als laatste nog een klein beetje van de pittige variant (rood-oranje), citroenzeste én eventueel wat Parmezaanse kaas over je spread!Heerlijk! Smakelijk

Meer groente tijdens de lunch

Ben je opzoek naar nog meer lunch inspiratie of hoe je nog meer groente in je dagelijks eten kan verwerken? Maak dan bijvoorbeeld eens doperwten spread met kruidenzout en citroen of . Dit is super gezond en mega lekker.


#Samenwerking met A.Vogel

wortel spread met citroen_
wortel spread met citroen

4 reacties

4.67 from 3 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte