Siciliaanse mosselen
Siciliaanse mosselen
Sicliaanse mosselen in peterselie-citroen bouillon

Siciliaanse mosselen

Siciliaanse mosselen in peterselie-citroenbouillon

Siciliaans-Italiaans zeg je: Impepata di cozze

Siracusa staat niet alleen bekend om de biologische citroenen en olijven, maar ook om de verse mosselen. In Sicilië kun je kiezen tussen twee mosselgerechten met als basisingrediënten citroen, peper en peterselie. Je herkent ze op de kaart als impepata di cozze, wat eigenlijk mosselen met peper betekent, of zuppa di cozze (een variant met verse tomaten).

Zelf mosselbouillon maken

Misschien verwacht je dat er vocht aan de soep is toegevoegd, maar niets is minder waar. Je hebt alleen een deksel nodig om de mosselen te stomen en je ziet vanzelf een prachtige bouillon ontstaan.

Nationale Mosselweek

Elk jaar worden deze ziltige zaligheden in het zonnetje gezet en als trouw ambassadeur van het MSC-Keurmerk werk ik daar graag aan mee. Daarom deel ik mijn favoriete kookboek recept met jullie! Mosselen zijn een duurzame keuze omdat we het van dichtbij kunnen halen. Ze zitten bomvol eiwitten en zijn hierdoor ook vullend. In combinatie met brood kan je hier dus prima (in com binatie met wat groenten) een avond maaltijd van maken. Mosselen zijn niet alleen erg lekker, maar ook dus ook voedzaam! 
 

Geniet het hele jaar van mosselen 

Ondanks dat je bij mosselen wellicht aan een mosselpannetje met de zon op je snoet denkt. Zijn mosselen zijn het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt! Dit komt onder andere doordat er zowel bodem als hangcultuur mosselen zijn én mossel visserijen tegenwoordig mogelijkheden hebben om in bepaalde maanden mosselen te vissen ook in andere gebieden.

 
 
5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers
Citruspers
Citruspers

Siciliaanse mosselen

Gang Bijgerecht, hoofderecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans, siciliaans
Trefwoord biologische citroen, Italiaanse recepten, mossel, mosselen, peterselie, Siciliaanse recepten, zeeuwse mosselen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 0
TOOLS
  • handrasp / citruspers
  • citruspers
  • Grote pan met deksel
INGREDIËNTEN
  • 1 kg mosselen
  • 2 st knoflooktenen
  • 2 st biologische citroen
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 10 g verse platte peterselie
  • salt flakes of grof zeezout
  • zwarte grove peper
BEREIDING
  • Was de mosselen met koud stromend water. Mochten er nu al schelpen open of zelfs kapot zijn, gooi die dan weg. Als je aarzelt of een mossel open of dicht is, tik dan even tegen de schelp. Gaat die dicht? Dan kun je de mossel eten. Blijft hij open? Gooi de mossel dan weg. Laat de gewassen mosselen even uitlekken.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes. Rasp de zeste van
  • 1 citroen en zet dit apart. Pers 1⁄2 citroen uit en snijd de peterselie.
  • Druppel wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de zeste ongeveer 2 minuten.
  • Doe de mosselen bij de knoflook en citroen en leg het deksel op de pan. Wanneer de mosselen opengaan
  • (na 5-8 minuten), haal je het deksel van de pan. Doe nu het sap van de halve citroen en de peterselie erbij. Breng op smaak met wat salt flakes of grof zeezout en grove zwarte peper.
  • Serveer er (zelfgemaakt) brood bij, zoals ciabattabroodjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte