Rosbief met citroen en groene kruiden korst

Rosbief met citroen en groene kruiden korst

Een mooi stuk vlees past perfect bij de feestdagen. Ik eet niet zo vaak vlees maar als ik ervoor kies ga ik sowieso naar de slager. En daag ik mezelf uit om een mooi stuk vlees te garen, daarbij gebruik ik graag de DOT digitale oven thermometer. Een van de musthave keukentools, net zoals de Thermapen! Super tof, want ik mag een kerst pakket weggeven! Om jullie te inspireren heb ik Rosbief met kruidenkorst en citroen gemaakt. 


Rosbief met kruidenkorst garen met Digitale Oven Thermometer

Om dit mooie stuk vlees te kunnen garen en braden. Kan je het beste goede keukentools gebruiken. Op deze manier kan je de garing heel nauwkeurig op de juiste graad krijgen, waardoor je dus perfect en mals vlees krijgt.


Vlees tips van de keurslager

De slager gaf als tip dat je ongeveer 150-200 gram vlees per persoon kan rekenen. Je hebt niet zo veel nodig om het vlees op smaak te brengen. Houd het puur omdat het vlees al van mooie kwaliteit is. 


Meer keuken tool inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens perfect rosé gebakken zalm of de lekkerste kip uit de oven. 


# Samenwerking met Thermapen Nederland


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Illustratie DOT van Thermapen
TOOL
DOT
Rosbief met citroen en groene kruiden korst

Rosbief met citroen en groene kruiden korst

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord braadstuk, kerst recepten, perfect vlees garen, vlees recepten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Digitale Oven Thermometer
  • Handrasp
  • oven
  • staafmixer
  • Braadpan of hoge ovenschaal *Le Creuset
INGREDIËNTEN
  • 800 gram Rosbief *van de slager
  • 80 gram Panko
  • 1 bio citroen
  • 25 gram Bieslook
  • 25 gram Basilicum
  • 1 ei
  • 1 Theelepel saltflakes of kruidenzout
  • 1 Theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram roomboter of bakboter
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 100 graden hete lucht stand
  • Breng als eerste het vlees rond om op smaak met zout en peper. Zet de braadpan op middelhoog vuur en voeg hier boter aan toe. Laat smelten en braad het vlees rondom aan in 5-8 minuten, zodat je een mooie bruine verkleuring krijgt.
  • Maak ondertussen de kruidenkorst, door eerst de verse kruiden met zest van 1 citroen, 1 eetlepel citroensap, heel ei te mixen. Schep dan de panko en olijfolie erbij. Roer de even tot je een mooie lichtgroen mengsel hebt gekregen.
  • Druk dit mengsel op de bovenkant aan en zet de braadpan zonder deksel in de oven. Prik de digtigale oven thermometer in het vlees tot je op de helft bent. Stel het alarm in op 50 graden.
  • Als het alarm af gaat (ongeveer 50 minuten) kan je het vlees uit de oven halen en laat het even 10 minuten rusten. Als je dan het vlees gaat snijden, loopt niet al het sap eruit.

3 reacties

  1. Heb dit recept vorig jaar voor kerst gemaakt. Ook al bleef mijn kruidenkorst niet zo groen als hier op de foto, we hebben er toch van gesmuld.

  2. 5 sterren
    Wow ik ben dol op een echt goed stuk vlees, lekker rose gebakken met een licht knapperig gecarameliseerd buitenkantje, maar een goeie temperatuur aflezen in mijn smoker is altijd lastig, dekse open…smoke weg…temperatuur weg…met dit mooie pakket gaat goed vlees maken een genot zijn. We duimen ervoor.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte