De dagen worden langer, het wordt (helaas) weer kouder en ik heb weer veel zin in pompoen! Als ik aan de herfst denk associeer ik dat eigenlijk altijd met pompoenen en allerlei gekleurde blaadjes. Omdat ik al verschillende pompoen recepten op de website heb staan, heb ik nu gekozen voor pompoen uit de oven met blauwe kaas, citroen en cashewnoten. Een vegetarisch bijgerecht wat superlekker is. Zie hieronder het vegetarische pompoen uit de oven recept!
Een typische herfst en winter groente wat niet rauw gegeten kan worden. Wist je dat pompoen, familie is van zowel de courgette, komkommer als de (water) meloen? Ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika! Je kan er echt alles mee maken, waaronder ook zoete bereidingen. In een pompoen zitten ook heel veel voedingstoffen. Zoals vitamine C en een veel vezels.
Wist je dat er verschillende soorten pompoenen zijn? De fles pompoen kan je voor dit recept trouwens ook prima gebruiken. Laat de schil er dan gewoon aan. Herfst is pompoen tijd, dus daarvoor zullen de pompoenen nog iets prijziger zijn. Heb jij er ook zin in gekregen? Maak dan onderstaand recept.
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
4 reacties
Laas = kaas ☺️
Cashewnoten ook heerlijk erbij😋
De combi met blauwe laas was echt heerlijk!
Ik heb wel de biologische pompoen gekookt met schil.
Geen olie en citroen bij gedaan alleen wat zout en kerrie poeder
Top recept, hier favoriet!
Simone
Ik ben dol op pompoen, maar geen idee of ik van blauwe kaas houd, haha. Toch eens proberen, het ziet er heerlijk uit! <3