Lemon curd, dat is toch genieten! Ik ben eigenlijk geen zoetekauw maar lemon curd dat vind ik zelfs lekker op een lepeltje! Mijn versie van lemon curd is iets dikker en dat vind ik zelf echt nog wat lekkerder. Je kan deze curd bij van alles serveren, van hartig tot zoet. Ik vind het zelf heerlijk bij scones, op een boterham met (geiten)kaas, en bij een zelf gebakken stukje cake. Het frisse en zoete van deze curd is hemels! Ik gebruik eigenlijk altijd biologische citroenen en dat is omdat er geen waslaag overheen zit én omdat ze echt lekkerder zijn. Hieronder staat het recept in makkelijke stappen uitgelegd!
Tv Debuut met frisse curd. He!? Nou ik werk soms samen met Chivers. Dit is een Engels merk wat allerlei lekkere marmelades, jams en curds verkoopt. Ik ben onlangs benaderd om bij RLT Lifestyle & experience voor de camera wat te vertellen over The Lemon Kitchen en wat recepten te maken met de Chivers lemon curd. Zie de compilatie hier! Mocht je de gehele uitzending willen zien wordt het zaterdag 15 september om 15:30 bij RTL5 herhaald.
Serveertip: Lekker bij cake, op je boterham met kaas of bij scones!
Als je het eerst laat afkoelen en goed afdekt, kan je het een week in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Hi Jadis,
bij de bereiding van jouw lemon curd ben je vergeten te vermelden
om de citroenen te raspen!
Grt. Antonio