Krokante snack boontjes met citroen

Krokante snack boontjes met citroen

Wow, krokante snack boontjes!? Ja eigenlijk een heel simpel en dus ook gezonde snack gemaakt van witte bonen. Het enige wat je nodig hebt is dus een oven, witte bonen, zout en biologische citroen. Ik ben sowieso gek op alles wat maar krokant of een bite heeft. Het eet gewoon heel erg lekker weg. Als je er een klein beetje zout overheen strooit heb je al heel snel een verslavende snack. Zie hieronder Krokante snack boontjes met citroen zout.


Krokante hapjes, wie is er niet gek op?

Ik ken niemand die niet van krokant/crispy eten houdt. Het schijnt dat daar op internet het meest naar gezocht wordt. Bijna al mijn favoriete gerechten, daar zit wel een krokantje of een bite in. Wist je dat je van allerlei groenten gezonde en krokante snacks kan maken? Daarom ben ik groot fan van een oven. Ik maak bijna al mijn groente én bij gerechten hierin. Ze krijgen een veel lekkerdere smaak.


Krokante snack boontjes

Weet je waar deze snack bonen heel erg lekker bij zijn? Een vegetarisch en verslavend lekker finger food recept: Taco’s met krokante bloemkool popcorn en chipotle saus!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5
Krokante snack boontjes met citroen

Krokante snack boontjes met citroen

Gang Snacks & Hapjes
Totale tijd 25 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 potje gare witte bonen *Eigenlijk kan je alle bonen kiezen
  • Biologische citroen
  • Salt flakes
BEREIDING
  • Voor een heel simpel recept heb je bijna geen bereidingswijze nodig, maar voor de zekerheid typ ik het toch even voor jullie uit.
  • Als eerste verwarm je de oven voor op 200 / 220 graden (hete lucht). Laat de bonen goed uit lekken en dep ze even af als er nog wat vocht aan zit. In de oven ga je ze letterlijk roosteren of ‘uitdrogen’ en krokant krijgen.
  • Zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven, maar blijf erbij zodat ze niet verbranden.
  • Maak nu het citroen zout, gebruik hiervoor een vijzel of meng zout met 1 theelepel citroenzest.
  • Als de krokante bonen uit de oven zijn gekomen, laat je ze iets afkoelen en strooi je het citroen zout er overheen. Smakelijk!

4 reacties

  1. 4 sterren
    Hoi

    Geprobeerd maar de bonen scheuren uit elkaar en blijven zacht vanbinnen terwijl de buitenkant donker wordt. Hoe krijg ik ze knapperig ?

4.50 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte