Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm
Het is hartje zomer en ik ben dol op ijs, van sorbet tot roomijs, maar wat ik misschien wel het allerlekkerste vind is ‘cheesecake’ ijs. Omdat het een diepe smaak krijgt met citrusvruchten, een frisse touch heeft en een hartige ondertoon van de koekjes. Het is romig, een bittertje met de ‘minder zoete’ sinaasappel jam van Bonnemaman, een zuurtje van de citroen én een diepere laag van de citroentijm. Deze sinaasappeljam geeft mij een extra vakantiegevoel omdat het mij doet denken aan de marmelades tijdens het ontbijt in Sicilië. Ik ben nooit een zoetekauw geweest, daarom ben ik extra blij dat er nu ook meerdere varianten van deze ‘minder zoete’ jams zijn. Zie hieronder het citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm recept.
Citroen cheesecake ijs is zoete, licht bitter door de sinaasappel en verleidelijk lekker!
Citroen cheesecake ijs
Onweerstaanbaar ijs, wat ik al een lange tijd in mijn hoofd heb zitten. Eigenijk heeft dit ijsje alles wat ik lekker vindt. Het is fris, zoet, zuur, bitter, structuur en heeft een klein zoutje. Perfect toch? Ik ben super benieuwd of jullie dit ook net zo lekker vinden als ik. Onlangs kwam een Foodie friend proeven met har dochter, ondanks dat het een meer ‘volwassen’ ijsje is, vond zij dit citroen room ijs ook lekker!
Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm
Heb je geen ijsmachine? Volg dan de eerste 3 stappen en doe alles in een bak en zet het in de vriezer. De structuur zal iets anders zijn, maar de smaak net minder lekker.
Eén reactie
Een heerlijk verfrissend ijsje voor de zomerse dagen, maar het kan ook heel goed als toetje na een diner..Dit recept is echt een aanrader en het is niet moeilijk te maken.