Cinnamon rolls met citroen & cranberries
Superlekker en eigenlijk ook een simpel recept. Ik ben geen zoetekauw maar een krokante cinnamon roll kan ik eigenijk nooit weerstaan. Vooral als het gemaakt is met bladerdeeg! Van origine zijn deze kaneelbroodjes gemaakt van normaal deeg, maar op deze manier is het nou eenmaal lekkerder. Kanelbulle is een Zweeds broodje met een hemelse boter-kaneelvulling. Deze hemelse snacks worden onder andere gegeten bij het bekende Zweedse fika (een sociaal gebruik om samen te komen), zoals een kop koffie met een gebakje of koekje erbij. Zie hieronder mijn variant met op de allerlekkerste cinnamon rolls, in plaats van rozijnen nu met cranberries.
Cinnamons rolls met citroen en cranberries is het lekkerste met bladerdeeg
Cinnamon rolls
Deze Cinnamon rolls worden vaak op het laatste moment nog besprenkeld met een icing, voor deze keer heb ik gekozen voor gecondenseerde melk met citroenzeste. Ik kan je beloven dat het een ware traktatie is! Kaneel broodjes zijn krokant, romig, kruidig én verslavend lekker! Het fris-zure van de cranberries en de citroen maken deze quilty pleasure helemaal af.
4 reacties
Ik ben wel een zoetekauw, maar dit vind ik ook heerlijk!
Ik krijg altijd zo’n trek als ik de foto’s van jouw gerechten zie! Schitterend! Ik moet maar snel weer voor een oven zorgen 😉
Wat een plaatje! Wij Gaan vaak naar Ekoplaza dus zal deze cranberries eens halen daar, verkopen ze ook de compote daar?