Siciliaans-Italiaans zeg je: Impepata di cozze
Siracusa staat niet alleen bekend om de biologische citroenen en olijven, maar ook om de verse mosselen. In Sicilië kun je kiezen tussen twee mosselgerechten met als basisingrediënten citroen, peper en peterselie. Je herkent ze op de kaart als impepata di cozze, wat eigenlijk mosselen met peper betekent, of zuppa di cozze (een variant met verse tomaten).
Misschien verwacht je dat er vocht aan de soep is toegevoegd, maar niets is minder waar. Je hebt alleen een deksel nodig om de mosselen te stomen en je ziet vanzelf een prachtige bouillon ontstaan.
Ondanks dat je bij mosselen wellicht aan een mosselpannetje met de zon op je snoet denkt. Zijn mosselen zijn het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt! Dit komt onder andere doordat er zowel bodem als hangcultuur mosselen zijn én mossel visserijen tegenwoordig mogelijkheden hebben om in bepaalde maanden mosselen te vissen ook in andere gebieden.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte