Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm

Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm

Het is hartje zomer en ik ben dol op ijs, van sorbet tot roomijs, maar wat ik misschien wel het allerlekkerste vind is ‘cheesecake’ ijs. Omdat het een diepe smaak krijgt met citrusvruchten, een frisse touch heeft en een hartige ondertoon van de koekjes. Het is romig, een bittertje met de ‘minder zoete’ sinaasappel jam van Bonnemaman, een zuurtje van de citroen én een diepere laag van de citroentijm. Deze sinaasappeljam geeft mij een extra vakantiegevoel omdat het mij doet denken aan de marmelades tijdens het ontbijt in Sicilië. Ik ben nooit een zoetekauw geweest, daarom ben ik extra blij dat er nu ook meerdere varianten van deze ‘minder zoete’ jams zijn. Zie hieronder het citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm recept.

Citroen cheesecake ijs is zoete, licht bitter door de sinaasappel en verleidelijk lekker!


Citroen cheesecake ijs


Onweerstaanbaar ijs, wat ik al een lange tijd in mijn hoofd heb zitten. Eigenijk heeft dit ijsje alles wat ik lekker vindt. Het is fris, zoet, zuur, bitter, structuur en heeft een klein zoutje. Perfect toch? Ik ben super benieuwd of jullie dit ook net zo lekker vinden als ik. Onlangs kwam een Foodie friend proeven met har dochter, ondanks dat het een meer ‘volwassen’ ijsje is, vond zij dit citroen room ijs ook lekker!

Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm

Heb je geen ijsmachine? Volg dan de eerste 3 stappen en doe alles in een bak en zet het in de vriezer. De structuur zal iets anders zijn, maar de smaak net minder lekker.

5/5

Tools die ik gebruik

citroen partjes schil pit en blad illustraties
Citroen
sap
handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm

Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm

Gang ijs
Keuken Italiaans
Trefwoord cheesecake ijs recepten, citroen recepten, ijs recepten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Ijsmachine & ijsschep
  • Mixer
  • Vijzel
  • Handrasp of zesteur
INGREDIËNTEN
  • 70 ml ‘minder zoete’ sinaasappel jam van Bonnemaman
  • 1 hele sinaasappel
  • 1 biologische citroen
  • 200 ml volle biologische melk
  • 200 ml naturel roomkaas
  • 150 gram biologische kristalsuiker
  • 3 takjes (citroen) tijm
  • 75 gram digestive koekjes
BEREIDING
  • Pak als eerste een handrasp of zesteur om citroenzeste van een halve citroen eraf te halen Pak vervolgens de sinaasappel en schil hem, snijd alleen het vruchtvlees (zonder vliesjes) eruit. Doe dit in een bakje en doe het zelfde bij een citroen. 
  • Pak nu een grote bak of gebruik de bak van de mixer en doe daar 200 ml roomkaas in met 150 gram suiker, begin alvast langzaam te mixen en doe de 200 ml melk erbij. Doe als laatste het sinaasappel citroen mengsel erbij. 
  • Gebruik bijvoorbeeld een vijzel om de digestive koekjes fijn te krijgen.
  • Zet de ijsmachine klaar en schenk daar alles in, doe nu als laatste de sinaasappel jam en de citroentijm blaadjes erbij. Stel de ijsmachine in op ongeveer 35-40 minuten.
  • Pak als laatste een ijsschep en verdeel per bakje een mooie bol, voeg nog wat van de sinaasappel jam, het koekjeskruim en versier met wat citroen krulletjes en citroentijm. 

Citroen recepten

Ben jij net zoals ik helemaal weg van citroen recepten, zoals dit citroen cheesecake ijs recept? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden.
Of ben je opzoek naar nog meer citroen room ijs recepten?

Maak dan bijvoorbeeld eens deze onderstaande ijsjes:


#Samenwerking met Bonnemaman

citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm
Citroen cheesecake ijs met sinaasappel en tijm

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Een heerlijk verfrissend ijsje voor de zomerse dagen, maar het kan ook heel goed als toetje na een diner..Dit recept is echt een aanrader en het is niet moeilijk te maken.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte