Ingemaakte rode ui & mango met citroen 'tafelzuur'
Groenten, fruit én uien inmaken is een hobby van mij! Ik vind het heerlijk om een frisse bite bij allerlei gerechten te serveren. Het is verfrissend, lekker en ook nog eens gezond. In veel keukens serveren ze een eigen soort van ’tafelzuur’. Wij kennen allemaal de hemelse tafelzuren, denk dan bijvoorbeeld aan de augurken van Kesbeke. Heerlijk! Lekker op smaak gebracht met Herbamare Kruidenzout. Deze keer ben ik met ingemaakte rode ui, mango & citroen aan de slag gegaan. Citroen gebruik in dit recept vooral om ze ‘in te maken’ en een frisse twist te geven. De rode uien krijgen door het zuur een prachtige roze/paarse kleur, hierdoor ziet je gerecht er gelijk een stuk feestelijker uit.
Zie hieronder het recept!
Door het zuur krijgt de rode ui een mooie roze gloed, serveer het o.a. bij de BBQ/EGG!
Ingemaakte rode ui
Je kan eindeloos variëren met inmaken. Het is eigenlijk een heel traditionele manier van ‘bewaren’ ook wel conserveren genoemd. Je ziet trouwens ook 4 (seizoensgebonden) weckpotten gevuld met groenten, fruit, kruiden & specerijen terugkomen in mijn kookboek. Het is namelijk (bijna) overal lekker in en wij hebben standaard wat ’tafelzuur’ in huis. Onlangs heb ik ook ingemaakte paprika & komkommer met het verslavend lekkere Biologische kruidenzout van Herbamare gemaakt.
Bewaar tip: ongeveer een maand in de koelkast!
5 reacties
Deze ga ik maken met de uien uit de moestuin!
Wat leuk’ laat je weten wat je ervan vindt?🙃
TOP! Waar haal je de azijn en citroenen?
Hi Patricia,
Ik zou gewoon naar de markt of bijvoorbeeld Ekoplaza gaan!