Taco’s met zalm met gegrilde citroen, avocado spread, Tabasco en pickles
Een heerlijk lente en/of zomer recept van de Big Green Egg/BBQ. Mexicaanse taco's met rosé gegaarde zalm, gegrilde citroen, avocado spread, tabasco & pickles
Gang Avondmaal, Big Green Egg / Barbecue, Hoofdgerecht, vis hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord avocado recepten, barbecue recepten, big green egg recepten, gerechten met zalm, gezonde gerechten, gezonde recepten, Mexicaanse recepten, zalm gerechten, zalm recepten
8La Morena Gele maïs tortilla street taco's *Albert Heijn
+/- 800 gram verse zalm zonder vel *visboer
2elLemon pepper *online en/of groothandels
2elTequila
4biologische citroenen
2rijpe avocado’s
1knoflook teentje
2elcrème fraiîche
½liternatuurazijn
3tlMaldon zoutsaltflakes
5snack komkommers
2gele paprika’s
2rode uien
6elsuiker
3tlmosterdzaad
Extra: Tabasco gerookte chipotle
Instructions
Leg een avond van te voren de houten plank in een bak met water en een uitgeknepen citroen. Dit zorgt ervoor dat de plank op de EGG niet snel zal verbranden. Maak de pickles ook minimaal een avond van te voren.
Pickles
Was de 2 paprika’s, snacktomaten even af met water. Haal de schil van de rode ui af en gooi weg. Pak nu 3 weckpotten en gebruik een mandoline om de groenten super dun te snijden.Verdeel de groenten per weckpot. Zodat de kleuren ervan af spatten.
Knijp per pot een citroen uit en vul aan met ongeveer 100 ml natuurazijn, 2 el suiker, 1 tl salt flakes en 1 tl mosterdzaad. Schud even en doe de potten dicht en zet in de koelkast.
Maak kort voor het serveren van het gerecht de avocado spread. Meng het vruchtvlees van twee avocado’s met sap van een ½ citroen, 1 knoflookteentje. Mix totdat je een fluweelzachte spread hebt gekregen en breng op smaak met zout & peper.
Big Green Egg
Verwarm de EGG naar 180 graden met het normale rooster.
Haal de houten plank uit het water en laat even uitlekken. Leg de zalm in een bak en besprenkel 2 el tequila over de zalm en smeer een beetje uit. Leg nu de zalm op de houten plank en verdeel de lemon pepper rijkelijk over de zalm.
Leg de houten plank met de zalm op het rooster en prik hier de D.O.T. van Thermapen in. Zet het alarm op 45 graden kerntemperatuur. Halveer een citroen en leg beide stukken met de platte kant op de grill.
Als het alarm afgaat leg je de groene asperges om de zalm heen en zet je het 2 delige multi leven rooster erop. Leg de taco’s erop en meet de temperatuur van de zalm na een paar minuten met de Thermapen en haal de zalm van de EGG bij een kerntemperatuur van 50 graden eraf.
Als de taco’s krokant en de groene asperges gaar zijn haal je ze eraf.
Smeer de taco’s rijkelijk in met avocadospread en leg de rosé gegaarde zalm in stukken op de taco en zet de pickles op tafel met Tabasco. Zo kan iedereen zijn/haar taco versieren. Knijp nu de geroosterde citroen uit over alle taco’s. Let op dat je de pitjes weggooit.
Verdeel als laatste nog wat cress en citroen krulletjes/zeste over de taco’s.