Gegrilde Rib eye steak met gekleurde wortels, pesto & citroen
Deze rib eye steak is perfect gegaard op de Big Green Egg, de kerntemperatuur is gemeten met de Digitale Oven Thermometer. Lekker met gegrilde groenten, pesto en citroen
Gang vlees
Keuken Italiaans
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, citroen recepten, grillen of bbq, perfect vlees garen, rib eye steak, thermapen
Haal als eerste de ribeye steak uit de verpakking, dek het daarna af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen voor ongeveer 25 minuten. Dep het vlees droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper of lemon pepper.
Pak een knoflook teen en snijd het doormidden. Wrijf over 1 kant van de ribeye steak voor een sublieme smaak. Let op: nog geen zout toevoegen.
Verwarm de Big Green Egg of een andere Barbecue naar 200 graden. Leg het gietijzeren rooster (als je die hebt) erboven op.
Als je BBQ een juiste temperatuur gekregen heeft leg je de ribeye steak (als je die hebt) op het (gietijzeren) rooster. Snijd de wortelen in dunne plakken en leg minimaal 20-30 minuten op de Egg. (Je kan er ook voor kiezen om ze even kort te koken en dan nog 10 minuten te roosteren op de EGG.)
Wanneer de rib eye bijna de perfecte kerntemperatuur bereikt heeft gril je de dunne asperges nog even. Deze zijn binnen een paar minuten gaar.
Na 3 minuten draai het stuk om en prik dan de Digitale oven thermometer in het stuk vlees en zet het alarm op 50 graden. De ideale kerntemperatuur hiervan is 56-59, maar het gaart altijd nog even door.
Laat de rib eye ongeveer 5 minuten rusten op een plank, snijd dan in gelijke plakken. Pak een grote schaal en doe hier de geroosterde gekleurde wortels en asperges op en serveer de persto erbij of er op. Strooi er een snuf zout overheen en leg er een schijfje citroen bij.