Verwarm de oven op 170 graden. Vet de bakvorm in met wat boter.
Taartbodem:
Snijd de boter in stukken en doe het in een mengkom. Voeg hier de bloem en suiker aan toe en meng het door elkaar met een mixer of keukenmachine. Blijf het mixen tot er kruimels ontstaan.
Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed een bal van het deeg.
Strooi wat bloem over je werkvlak en leg hier het deeg op. Rol het deeg gelijkmatig uit in een ronde vorm. Stop met rollen wanneer je deeg ongeveer 3 mm dik is. Bekleed de bakvorm met het lap deeg.
Neem een stuk bakpapier wat minimaal even groot is als de bakvorm en houd het kort onder de kraan. Verfrommel het bakpapier en vouw het daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier over het deeg en vul de bakvorm met steunvulling. Bak de taartbodem ongeveer 20 minuten in de oven.
Vulling:
Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en ga verder met mixen. Voeg daarna ook de agave siroop en de gesmolten boter toe. Voeg als laatst wat limoenrasp en sap toe
Optioneel: Hak 100 gr van de pecannoten grof en voeg het toe aan het eimengsel. Je kunt ze ook in zijn geheel toevoegen.
Verwijder vervolgens het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Haal de pecan taart uit de oven en laat het afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Notes
Tip: Verdeel wat limoenrasp over de pecan taart voor een tintje meer smaak en een feestelijk effect!Gek op taart? Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht!