Pecan taart met limoen

Pecan taart met limoen

Een lekkere taart die met veel passie is gemaakt! Dit recept is van de moeder van mijn vriend. Ik heb er alleen mijn eigen twist aan gegeven door er limoen aan toe te voegen. Dit is zo’n taart die voor mij onder het kopje ‘guilty pleasures’ valt. Het is alles behalve gezond en daarom meer een weekend recept. Maar geloof me… het is zó lekker! Pecan taart met limoen heeft een perfecte balans tussen hartig, zoet en fris!


Tip: als laatste, net voor het uitserveren voeg je nog wat limoenrasp toe voor een feestelijk en lekker effect!<

>Gek op taart?
Probeer dan eens de chocoladetaart met passievrucht!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Pecan taart met limoen

Gang Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord fris, hartig, herfst, limoen, pecan, pecan pie, Pecan taart, pie, taart, thanksgiving, winter, zoet
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 12 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Mixer/keukenmachine
  • bakvorm (rond)
  • bakpapier
  • Steunvulling (bijv. rijst of bonen)
  • Handrasp
  • mengkom
INGREDIËNTEN

Taartbodem:

  • 150 gr. koude roomboter
  • 1 eidooier
  • 1 á 2 el koud water
  • 250 gr. bloem
  • 1 el suiker
  • 1 limoen

Vulling:

  • 2 eieren
  • 100 gr. basterdsuiker
  • 50 ml agave siroop
  • 50 gr. gesmolten roomboter
  • 175 gr. pecannoten
BEREIDING
  • Verwarm de oven op 170 graden. Vet de bakvorm in met wat boter.
Taartbodem:
  • Snijd de boter in stukken en doe het in een mengkom. Voeg hier de bloem en suiker aan toe en meng het door elkaar met een mixer of keukenmachine. Blijf het mixen tot er kruimels ontstaan.
  • Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed een bal van het deeg.
  • Strooi wat bloem over je werkvlak en leg hier het deeg op. Rol het deeg gelijkmatig uit in een ronde vorm. Stop met rollen wanneer je deeg ongeveer 3 mm dik is. Bekleed de bakvorm met het lap deeg.
  • Neem een stuk bakpapier wat minimaal even groot is als de bakvorm en houd het kort onder de kraan. Verfrommel het bakpapier en vouw het daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier over het deeg en vul de bakvorm met steunvulling. Bak de taartbodem ongeveer 20 minuten in de oven.
Vulling:
  • Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en ga verder met mixen. Voeg daarna ook de agave siroop en de gesmolten boter toe. Voeg als laatst wat limoenrasp en sap toe
  • Optioneel: Hak 100 gr van de pecannoten grof en voeg het toe aan het eimengsel. Je kunt ze ook in zijn geheel toevoegen.
  • Verwijder vervolgens het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25-30 minuten in de oven.
  • Haal de pecan taart uit de oven en laat het afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

35 reacties

  1. Oh heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen! Ik woon namelijk in Amerika en dat is hier sowieso een taart die in de top 5 van menig Amerikaan zit. Zeker rond de periode van Thanksgiving. Als ik deze zelf kan maken ga ik hier dus zeker mee scoren!

  2. Ik ben gek op pecannoten en limoen, dus dit lijkt mij de ultieme combinatie. Helaas ben ik geen bakprinses (ik heb ook geen keukenmachine, alleen een staafmixer) maar met een klein kindje probeer ik nu steeds meer uit.

  3. pecan pie! ik ken het uit Amerika, maar heb het nooit gemaakt. Ik hou wel van taarten met een stevig deeg en dat lijkt deze te ijn. Ik vind het wel een ideetje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte