verse kruiden zoals verse munt, basilicum, peterselie.
Instructions
Was de kokkels, vongoles, mesheften en mosselen onder stromend water. Verwijder de schelpen die kapot zijn.
Hak 2 knoflook tenen fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in drie pannen. Bak de knoflook een minuutje en doe dan de kokkels, vongoles en mosselen in de pannen. Knijp een halve citroen uit per pan.
Doe er wat verse kruiden naar smaak bij (denk aan bieslook, basilicum, peterselie, munt)
Zet er gelijk een deksel op en laat een paar minuten stomen totdat ze open gaan staan en er vocht vrij komt.
Blus de schelpdieren af met een scheutje wit bier (of een scheutje witte wijn).
Bak de garnalen in wat olie op hoog vuur een paar minuten.
Vinaigrette - dressing
Snipper een roze/rode ui of een sjalotje fijn.
Rasp de sinaasappel en de citroen.
Meng met het ui en pers 1 sinaasappel en een halve citroen uit.
Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Serveer tip: Lekker met goudgele krokante frietjes
Om een mooie Fruits de Mer schaal te vullen is het belangrijk dat je genoeg plek hebt voor alle mooie vis, schaal & schelpdieren. Leg de zeekraal erbij en zet het vinaigrette bakje in het midden met een lepeltje. Haal de ansjovissen in zuur en olie uit de verpakking en leg er ook bij. Verdeel citroenparten over de schaal. Smakelijk!