Superlekker en gezonde variant van de normale eiersalade met mayonaise. Door deze eiersalade zit romige avocdo, bieslook en biologische citroen. Lekker met bijvoorbeeld wat walnotenbrood.
Gang salades & bijgerecht, Snacks & Hapjes
Keuken Nederlands
Trefwoord avocado recepten, avocado toast, eiersalade, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen
5-6stuksmiddelgrote eieren*beter leven of biologisch
1stukbiologische citroen
1/2stukrijpe avocado *of 1 kleine
5plukjesverse bieslook
1theelepelgrove peper
½theelepelsnuf Maldon of salt flakes
Instructions
Zet eerst een steelpan op middelhoog vuur met en laagje van 2 centimeter water. Leg hierin de eieren en zet een timer op 7 minuten.
Halveer ondertussen de avocado. Bewaar de helft in de schil en druppel hier wat citroensap overheen en bewaar in de koelkast of op een koele plek.
Gebruik een vork of een staafmixer om een gladde spread van de avocado te maken. Breng op smaak met wat zout en peper, rasp een halve citroen en doe de citroenzeste bij de avocado, knijp er een halve citroen over uit en roer het geheel even door.
Als de eieren gekookt zijn laat je ze even schrikken in koud water en pel ze. Tip: tik met de puntige kant op iets hards, daar zit vaak wat lucht waardoor je het ei makkelijker kunt pellen.
Prak de eieren met een vork fijn en meng ze met de avocado spread. Hak nog wat bieslook en roer dit door deze gezonde eiersalade.
Serveertip: superlekker met geroosterd (wal)notenbrood.