2stwitvis (van de visboer)MSC- gecertificeerd zoals heek, leng, wijting, zeewolf
400gsperziebonen
4staardappelen (of kies voor frietjes uit de diepvries)biologisch
1stbiologische citroen
1elroomboter
1elbloem
snuf salt flakes en grove zwarte peper
Eiersaus
1elmayonaise
2staugurken Kesbeke
1stei
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aardappelen in dunne plakken en vervolgens in dunne staafjes. Druppel er wat olijfolie overheen hussel door elkaar en en bak de frietjes goudbruin.
Dep de vis droog met keukenpapier en strooi er wat bloem aan beide kanten over.
Blancheer de boontjes een paar minuten in kokend water. Proef na een paar minuten een boontje en als ze beetgaar zijn. Giet je ze af.
Smelt roomboter in de antiaanpakpan en bak de witvis goudbruin. Meet de kerntemperatuur (circa 70 graden) met bijvoorbeeld een Thermapen. Serveer er citroen bij.
Eiersaus
Zet een pan met 3 cm water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Leg een ei in de pan en zet de deksel er op. Zet een timer op 7 minuten. Pel het ei en prak in kleine stukjes, meng met mayonaise en in kleine blokjes gesneden augurk. Serveer de saus bij de frietjes en over de gebakken witvis.