Laat de wagyu entrecote even op kamertemperatuur komen.
Jalapeno salsa
Hak de verse kruiden en de jalapeno zo fijn mogelijk. Rasp een citroen & een halve sinaasappel en pers ze ook uit. Meng dit met de de fijngesneden jalapenos en olijfolie. Proef en breng op smaak met een snuf zout, grove zwarte peper.
Grill de wagyu entrecote
Verhit de barbecue naar maximaal en leg de wagyu entrecote op de zijkant zodat de vetrand krokant wordt. Leg de wagyu entrecote op de grill voor ongeveer 2 minuten.
Meet voor de zekerheid de kerntemperatuur van de entrecote. Bij een kerntemperatuur van 43-45 graden zou ik het vlees nog een minuut omdraaien en dan even laten rusten. De kerntemperatuur van het vlees zal ongeveer doorgaren tot 48 graden. Perfect!
Strooi wat zoutvlokken over de entrecote en snijd 'm in dunne plakken en verdeel de jalapeno salsa eroverheen. Serveertip: lekker met gebakken aardappelen!