Snijd het stokbrood in dunne plakken en smeer in met olijfolie. Rooster het brood in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en krokant in de oven. Haal de crostini's uit de oven en breek in kleine stukjes.
Snijd de bietjes door vieren en smeer ze in met wat olijfolie. Rooster de bietjes een paar minuten op de grill totdat ze grill strepen krijgen en lak met een kwastje de bieten in.
Doe het avocado vruchtvlees in een hoge maatbeker en doe daar sap van een 1/2 citroen bij en een snuf salt flakes en peper. Mix even met een staafmixer of in een vijzel totdat je een gladde spread krijgt.
Verdeel de gegrilde bietjes over de twee borden. Pluk de burrata in stukjes en verdeel over de bietjes met de croutons, druppel de avocado spread als een soort dressing over de salade. Rasp de citroen over de salade en strooi er nog wat salt flakes, zwarte peper en verse basilicum overeen.Druppel als laatste nog wat van deze verslavend lekkere sherrystroop én eventueel je lekkerste olijfolie over de salade.