Snijd de knoflook fijn en bak in sesamsaus tot het glazig wordt, doe de fijngesneden wortel, lente-ui en shiitakes erbij en doe er 1 een halve theelepel gerookte saus bij. Rasp de citroen en roer door de vulling. Bak 5 minuten.
Leg het gyoza/dumpling vel in je hand en leg hierop een halve eetlepel vulling. Maak de randen van het vel nat en knijp de randen goed dicht. Duw eventueel aan met een vork.
Leg ze in de pan (of op een grill/BBQ) en bak ze in sesamsaus met sesamzaadjes en grove zwarte peper goudbruin in een paar minuten.
Doe er dan een scheutje water bij en zet de deksel op de pan zodat ze ook nog even gaar stomen.
Dip
Meng 3 el Lima sesamsaus met 1 el Lima Smoked saus en 1 tl lichte sojasaus en dippen maar!
Rode ui pickles
Snijd de rode ui in zo dun mogelijke ringen en meng (optioneel) met 1 el Lima provençaalse dressing en sap van een ½ citroen. Doe er een snuf zout bij en laat even intrekken.
Tip: ook ik heb wel eens geen zin/tijd en kan mij dan prima laten verleiden door de dumplings van de toko.Smakelijk