Een heel simpel en erg lekker pasta recept met maar een paar ingrediënten. Spaghetti, kookvocht, Parmezaan (of Pecorino), zwarte peper en een vleugje citroen en basilicum. Heerlijk!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord makkelijk recept, parmezaan, parmigiano reggiano, pasta di nonna, pasta recepten, spaghetti
200gram+ een handje geraspte Parmezaamse kaasof Pecorino
2theelepelszwarte peperkorrels
½citroen
Extra vergine olijfolie
Instructies
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Bak in een droge pan de zwarte peperkorrels op laag vuur totdat ze beginnen te geuren. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten.
Haal vervolgens de pan van het vuur en stamp de korrels in een vijzel iets grover dan peper uit de molen. Meng in een ruime koekenpan (niet op het vuur) een eetlepel olijfolie met een scheutje van het gezouten kookvocht. Voeg ook een hand geraspte kaas toe en roer met een garde los.
Giet nu de pasta af en let op bewaar het kookvocht. Meng de pasta door het kaas-oliemengsel en zet de pan op laag vuur. Voeg nu de resterende Parmezaanse kaas toe, samen met de zwarte peper, rasp van ½ citroen en kookvocht naar smaak.
Je krijgt nu een heerlijke romige saus, maar proef vooral of het nog een beetje kookvocht, zout, citroen (sap en/of zeste) of nog méér kaas kan gebruiken. Maak de borden op en druppel er nog wat olijfolie overheen.Voor de liefhebber raad ik je aan om wat verse basilicum op te strooien.