Lekkere winterse salade waarbij de smaken heel goed samen passen. Zuurkool salade met zalm aardappel en zeekraal is makkelijk te maken & gezond.
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Anti aanbak pan
Steelpannetje
Ingrediënten
2zalm filets
1biologische citroen
200gramRoseval aardappelsroze
250gramzuurkool
50gramzeekraal
2eetlepelskappertjes
verse dille
Instructies
Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de zuurkool aan toe, laat even 20 minuten op staan. Voeg citroenzest van een halve citroen toe en een snuf peper en zout.
Snijd de roseval aardappeltjes in dunne plakjes (zie afbeelding) en kook in (gezouten) water beetgaar binnen een paar minuten. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Verwarm een anti aanbak pan en bak de aardappeltjes goudbruin in olijfolie of in bakboter.
Bak nu de zalm filets mooi rosé (die doe je door ze aan beiden kanten even kort op middelhoog vuur te bakken).
Voeg de aardappeltjes, de zeekraal en kappertjes samen in een salade kom en verdeel vervolgens de rosé gebakken zalm in stukken over de salade. Serveer wat verse citroen bij de zalm en verdeel als laatste wat verse dille over het gerecht.