Zuurkool salade met zalm aardappel en zeekraal

Zuurkool salade met zalm aardappel en zeekraal

Een gerecht wat ik met leftovers van de vorige dag gemaakt heb! Kan je het zalm recept met zuurkool en gebakken aardappeltjes nog herinneren? Daarmee heb ik een zuurkool salade met zalm, aardappel en zeekraal van gemaakt. Waar ik kappertjes en zeekraal aan toegevoegd heb. Dit kan je dus ook koud eten! Heerlijke salade wat zo op tafel staat. Een lekkere, gezonde en voedzame maaltijd.


Leftovers, bewaar jij wel eens wat?

Veel mensen weten vaak niet wat ze kunnen doen met hun leftovers. Maar wist je dat het eigenlijk heel simpel kan zijn? Veel producten zijn koud ook lekker, waardoor het maken van een snelle salade eigenlijk zo gepiept is. Het is een kwestie van doen, creatief zijn en blijven proeven. Vind je het leuk om voor 2 dagen te koken? Maak dan eerst het bovenstaand recept met zuurkool, zalm en gebakken aardappels en bewaar wat voor de volgende dag en maak dan onderstaand recept!


Zuurkool salade

Lekkere winterse salade waarbij de smaken heel goed samen passen. Zuurkool salade met zalm aardappel en zeekraal is makkelijk te maken & gezond. Ben je opzoek naar nog meer zalm & zuurkool recepten? Klik dan hier!


Serveertip: lekker met een glas witte wijn! 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Zuurkool salade met zalm aardappel en zeekraal

Zuurkool salade met zalm aardappel en zeekraal

Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Anti aanbak pan
  • Steelpannetje
INGREDIËNTEN
  • 2 zalm filets
  • 1 biologische citroen
  • 200 gram Roseval aardappels roze
  • 250 gram zuurkool
  • 50 gram zeekraal
  • 2 eetlepels kappertjes
  • verse dille
BEREIDING
  • Zet een steelpannetje op het vuur en voeg hier de zuurkool aan toe, laat even 20 minuten op staan. Voeg citroenzest van een halve citroen toe en een snuf peper en zout.
  • Snijd de roseval aardappeltjes in dunne plakjes (zie afbeelding) en kook in (gezouten) water beetgaar binnen een paar minuten. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Verwarm een anti aanbak pan en bak de aardappeltjes goudbruin in olijfolie of in bakboter.
  • Bak nu de zalm filets mooi rosé (die doe je door ze aan beiden kanten even kort op middelhoog vuur te bakken).
  • Voeg de aardappeltjes, de zeekraal en kappertjes samen in een salade kom en verdeel vervolgens de rosé gebakken zalm in stukken over de salade. Serveer wat verse citroen bij de zalm en verdeel als laatste wat verse dille over het gerecht.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte