Heerlijk zalm gerecht met de allerlekkerste sojasaus & gemberdrank. Zalm in sojasaus is fris met de biologische citroen twist erbij! Makkelijk te maken.
Trefwoord gezonde recepten, salades & bijgerechten, vis recepten
Totale tijd 25 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
oven
ovenschaal
Thermapen of een digitale oven thermometer
Ingrediënten
1stukzalm zonder huid van ongeveer 500 gram (visboer)
2eetlepelsGimber (bestel hier of haal bij je lokale delicatesse winkel)
1theelepelkruidenzout en een beetje versgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht
Pak een ovenschaal en leg hier de zalm in, verdeel de 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels Gimber, en knijp er er een halve citroen over uit. Pak de ovenschaal op en beweeg even naar rechts en naar links zodat de zalm mooi bedekt is met de smaken.
Prik de digitale oven thermometer in de zalm, heb je deze niet gebruik dan na 15 minuten de Thermapen om de temperatuur te meten. Het is namelijk belangrijk dat de zalm een kerntemperatuur van 50 graden heeft. Dan is hij net gegaard en nog prachtig rosé van binnen is.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes met een mes of met een kaasschaaf bijvoorbeeld en doe dit in een bakje. Knijp een halve citroen eroverheen uit, een paar extra vergine olijfolie druppeltjes en breng op smaak met wat kruidenzout en/of peper en zout.
Haal de zalm uit de oven en verdeel nog wat citroen zest (schil) over heen en serveren maar!Tip: heb je geen Thermapen of digitale oven thermometer? Dan zou de zalm ongeveer naar 22 minuten goed moeten zijn. Of bestel hem hier!