Als eerste ga je de watermeloen snijden, hiervoor is het handig als je eerst rechthoeken eruit snijd. Waardoor je ook netjes kan snijden en het blokjes worden zoals een normale tartaar. Verwijder eventueel de aanwezige pitjes.
Snijd de groottes van een halve centimeter bij een halve centimeter en voeg dit samen in een kom. Doe dit vervolgens ook met de avocado, snij er kleine blokjes van en voeg het samen bij de watermeloen.
Omdat er natuurlijk in de watermeloen veel water zit, kan je hem even laten uit lekken.
Meng vervolgens alle ingrediƫnten met elkaar, voeg zest van een halve citroen toe, 1 theelepel citroensap, snuf zout en peper en laat eventueel nog een klein beetje uit lekken.
Nu ga je de watermeloen tartaars maken, door een steekring op je bord te leggen en hier de watermeloen tartaar in te scheppen. Duw het heel zachtjes aan en haal de steekring er vanaf.
Notes
Serveertip: heerlijke op een zomerse dag! De watermeloenen zijn nu vol op verkrijgbaar.