Tartaar van Watermeloen!? Ja, een spontaan idee! Zoals jullie vast wel voorbij hebben zien komen, ben ik gek op tartaartjes en lichte gerechten. Ik had nog een watermeloen liggen en ik bedacht me dat het met sojasaus redelijk op tonijn zou lijken. Ik ging in de keuken an de slag en de smaken bij elkaar combineren, guess what!? Het is echt watertandend lekker geworden! Het lijkt op een Aziatische tonijntartaar, maar dan een vegetarisch recept. Een scheutje vanĀ GimberĀ erbij, alweer de tweede samenwerking! En de watermeloen tartaar met avocado en citroen is klaar! Zie hieronder het recept.Ā
Ā
Een bijzondere combinatie wat een groot succes is! De watermeloen past heel goed bij het licht-pittige van de Gimber en het romige van de avocado.
Ā
Serveertip: heerlijke op een zomerse dag! De watermeloenen zijn nu vol op verkrijgbaar.Ā
Ā
Wil je meer recepten met Gimber? Maak dan eensĀ Ceviche van zalm, passievrucht, Gimber en citroen! Hemels.
Als ik aan watermeloen denk, moet ik direct aan de zomer denken. Op vakantie is dit een van mijn favoriete fruitsoorten. Het is ook zoān pracht fruit! Groot, groen van de buitenkant en roze/rood van de binnenkant. Wist je dat watermeloen familie is van de courgette? Als je de watermeloen verwarmt op de BBQ bijvoorbeeld, heeft de smaak iets weg van courgette haha!
#Samenwerking met Gimber
EĆ©n reactie