Watermeloen tartaar met avocado en citroen

Watermeloen tartaar met avocado en citroen

Tartaar van Watermeloen!? Ja, een spontaan idee! Zoals jullie vast wel voorbij hebben zien komen, ben ik gek op tartaartjes en lichte gerechten. Ik had nog een watermeloen liggen en ik bedacht me dat het met sojasaus redelijk op tonijn zou lijken. Ik ging in de keuken an de slag en de smaken bij elkaar combineren, guess what!? Het is echt watertandend lekker geworden! Het lijkt op een Aziatische tonijntartaar, maar dan een vegetarisch recept. Een scheutje vanĀ GimberĀ erbij, alweer de tweede samenwerking! En de watermeloen tartaar met avocado en citroen is klaar! Zie hieronder het recept.Ā 

Ā 

Watermeloen tartaar met avocado

Een bijzondere combinatie wat een groot succes is! De watermeloen past heel goed bij het licht-pittige van de Gimber en het romige van de avocado.

Ā 

Serveertip: heerlijke op een zomerse dag! De watermeloenen zijn nu vol op verkrijgbaar.Ā 

Ā 

Wil je meer recepten met Gimber? Maak dan eensĀ Ceviche van zalm, passievrucht, Gimber en citroen! Hemels.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
watermeloen tartaar met avocado en gember

Watermeloen tartaar met avocado en citroen

Trefwoord tartaar recepten, vegetarische recepten, watermeloen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp of zesteur
  • steekvorm of een kopje/schaaltje voor de tartaar uit te steken
INGREDIƋNTEN
  • 400 gram watermeloen *het liefst zonder pitjes
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels Gimber
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepel Kikkoman of een andere sojasaus
  • snuf peper en zout
BEREIDING
  • Als eerste ga je de watermeloen snijden, hiervoor is het handig als je eerst rechthoeken eruit snijd. Waardoor je ook netjes kan snijden en het blokjes worden zoals een normale tartaar. Verwijder eventueel de aanwezige pitjes.
  • Snijd de groottes van een halve centimeter bij een halve centimeter en voeg dit samen in een kom. Doe dit vervolgens ook met de avocado, snij er kleine blokjes van en voeg het samen bij de watermeloen.
  • Omdat er natuurlijk in de watermeloen veel water zit, kan je hem even laten uit lekken.
  • Meng vervolgens alle ingrediĆ«nten met elkaar, voeg zest van een halve citroen toe, 1 theelepel citroensap, snuf zout en peper en laat eventueel nog een klein beetje uit lekken.
  • Nu ga je de watermeloen tartaars maken, door een steekring op je bord te leggen en hier de watermeloen tartaar in te scheppen. Duw het heel zachtjes aan en haal de steekring er vanaf.

Watermeloen, wat is dat?

Als ik aan watermeloen denk, moet ik direct aan de zomer denken. Op vakantie is dit een van mijn favoriete fruitsoorten. Het is ook zoā€™n pracht fruit! Groot, groen van de buitenkant en roze/rood van de binnenkant. Wist je dat watermeloen familie is van de courgette? Als je de watermeloen verwarmt op de BBQ bijvoorbeeld, heeft de smaak iets weg van courgette haha!

#Samenwerking met Gimber

Watermeloen tartaar met avocado en Gimber

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte