+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Tartaar van Watermeloen!? Ja, een spontaan idee! Zoals jullie vast wel voorbij hebben zien komen, ben ik gek op tartaartjes en lichte gerechten. Ik had nog een watermeloen liggen en ik bedacht me dat het met sojasaus redelijk op tonijn zou lijken. Ik ging in de keuken an de slag en de smaken bij elkaar combineren, guess what!? Het is echt watertandend lekker geworden! Het lijkt op een Aziatische tonijntartaar, maar dan een vegetarisch recept. Een scheutje van Gimber erbij, alweer de tweede samenwerking! En de watermeloen tartaar met avocado en citroen is klaar! Zie hieronder het recept. 

Watermeloen tartaar met avocado en citroen 'The Lemon Kitchen

Watermeloen tartaar met avocado en citroen ‘The Lemon Kitchen

Watermeloen, wat is dat?

Als ik aan watermeloen denk, moet ik direct aan de zomer denken. Op vakantie is dit een van mijn favoriete fruitsoorten. Het is ook zo’n pracht fruit! Groot, groen van de buitenkant en roze/rood van de binnenkant. Wist je dat watermeloen familie is van de courgette? Als je de watermeloen verwarmt op de BBQ bijvoorbeeld, heeft de smaak iets weg van courgette haha!

Watermeloen tartaar met avocado en citroen 'The Lemon Kitchen

Watermeloen tartaar met avocado en citroen ‘The Lemon Kitchen

Print

Watermeloen tartaar met avocado en citroen

Watermeloen tartaar met avocado en citroen 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 15 minuten
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Aziatisch
Scale

Ingredients

  • 400 gram watermeloen *het liefst zonder pitjes
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels Gimber
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepel Kikkoman of een andere sojasaus
  • snuf peper en zout

Benodigdheden

  • handrasp of zesteur
  • steekvorm of een kopje/schaaltje voor de tartaar uit te steken

Instructions

  1. Als eerste ga je de watermeloen snijden, hiervoor is het handig als je eerst rechthoeken eruit snijd. Waardoor je ook netjes kan snijden en het blokjes worden zoals een normale tartaar. Verwijder eventueel de aanwezige pitjes. 
  2. Snijd de groottes van een halve centimeter bij een halve centimeter en voeg dit samen in een kom. Doe dit vervolgens ook met de avocado, snij er kleine blokjes van en voeg het samen bij de watermeloen. 
  3. Omdat er natuurlijk in de watermeloen veel water zit, kan je hem even laten uit lekken.
  4. Meng vervolgens alle ingrediënten met elkaar, voeg zest van een halve citroen toe, 1 theelepel citroensap, snuf zout en peper en laat eventueel nog een klein beetje uit lekken.
  5. Nu ga je de watermeloen tartaars maken, door een steekring op je bord te leggen en hier de watermeloen tartaar in te scheppen. Duw het heel zachtjes aan en haal de steekring er vanaf. 

Serveertip: heerlijke op een zomerse dag! De watermeloenen zijn nu vol op verkrijgbaar. 

Keywords: watermeloen, tartaar, recepten met citroen, vegetarische recepten, vegetarisch

Wil je meer recepten met Gimber? Maak dan eens Ceviche van zalm, passievrucht, Gimber en citroen! Hemels.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Watermeloen tartaar met avocado en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This