200grampancetta of bacon * kan ook weg gelaten worden
Instructions
Laat als eerste de roomboter smelten met zest van 1 citroen, hak of knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes. Roer even en strooi de gezeefde bloem erbij, blijf roeren en voeg dan de rest van de bloem toe. Doe nu de room, melk en een theelepel zout, wat zwarte peper erbij tot je een mooie en smaakvolle roux krijgt. Hier ga je de binding mee aan voor de kaassaus.
Kook ondertussen de pasta 7 minuten in water zou zout als de zee (2 minuten korter dan beetgare pasta).
Voeg nu de kaas toe aan de saus en blijf roeren en voeg de bieslook toe.
Als je ervoor kiest om pancetta of bacon toe te voegen, bak dit dan helemaal uit en laat even uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden grill stand
Giet de pasta af en voeg nu een eetlepel van de truffelboter toe en laat het smelten. Roer even zodat alles met een heerlijke truffel geur en smaak bedekt is. Doe nu de pasta bij de kaassaus en roer goed.
Verdeel nu de panka over de mac and cheese voor en extra lekker krokant korstje.
Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de panka een goud gele kleur heeft gekregen.