Spaghetti vongole met citroen is een Italiaans pasta recept. Een heerlijk recept wat gemakkelijk te maken is en vol met smaak zit. Lekker met Chardonnay!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pasta recepten, spaghetti vongole, vis recepten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Kookpan/bakpan
Ingredients
500gramverse venusschelpen/vongolen en anders kokkelste halen/bestellen bij een visboer
1biologische citroen
2sjalotjes
2eetlepelsroomboter
voor 2 personen spaghetti
1winterpeen of 2 wortels
verse peterselie
een witte wijn met voorkeur Chardonnayiets vetter en voller van smaak
Instructions
Was als eerste de vongolen met koud water af, er kan namelijk wat zand op zitten. Zijn er kapotte schelpen? Gooi deze dan weg. Zet water op het vuur met een druppeltje olijfolie en voeg hier de spaghetti aan toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Zet vervolgens een bakpan op het vuur en voeg hier wat roomboter of olijfolie aan toe. Snijd de sjalotjes en wortel in dunne ringetjes en voeg dit toe aan een verwarmde pan. Voeg vervolgens de vongolen, met wat verse peterselie aan de pan toe en rasp daarna wat zest van de biologische citroen er overheen.
Schep het geheel even rustig door de pan en laat even sudderen.
Als de venusschelpen open gaan staan blus je het geheel af met wat witte wijn naar smaak (1/2 glas is aangeraden).
Giet de beetgare pasta af en voeg deze toe aan de venusschelpen en voeg naar smaak nog wat verse peterselie en citroenrasp toe. Roer het geheel, breng op smaak met zout en peper en je hemelse spaghetti vongole met citroen is klaar.