1kant-en-klare taartdeegIk heb het deeg van Tante Fanny gebruikt
450gr.pompoengeschild en in stukjes gesneden
150gr.suiker
1eldonkerbruine suiker
1elmaïzena
een snuifje zout
200mlslagroom
125mlzure room
3grote eierenlosgeklopt
1doosje Limequats of KumquatsIk heb ze bij Léon van Rijswijk besteld. Je kunt ze ook bij andere groente- en fruitboeren kopen
Pumpkin spice
8tlkaneelpoeder
4tlgemberpoeder
2tlgemalen kruidnagel
2,5tlgemalen piment
1tlgemalen nootmuskaat
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle kruiden voor de pumpkin spice door elkaar in de mengkom. Blijf voor een paar minuten doorgaan met mixen. Hiermee verwarm je de kruiden en wordt het samen 1 geheel.
Rol het deeg alvast uit en prik er met een vork een paar gaatjes in. Laat het witte papier eraan zitten.
Breng de stukjes pompoen met een beetje water aan de kook in een kookpan. Laat het zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer.
Mix de suiker, bruine suiker, maizena, pumpkin spice mix en zout met een garde of keukenmachine. Blijf het mixen totdat er geen klonters meer overblijven. Meng als laatst de pompoenpuree, de slagroom, de zure room en de losgeklopte eieren erbij. Voeg vervolgens wat rasp/zest van 2 limequats toe aan het geheel.
Leg het deeg in de bakvorm met het witte papier aan de onderkant. Hierdoor krijg je de taart er later gemakkelijk uit.
Giet de vulling in het deeg. De taart mag nu voor ongeveer 55 minuten in de oven. Nadat je de taart uit de oven hebt gehaald kun je ervoor kiezen om het warm of koud te serveren. Laat de taart in ieder geval minimaal voor 30 min. afkoelen. Deze pumpkin pie is wat mij betreft het lekkerst als je het koud eet.
Ben je klaar om de taart te eten? Verdeel dan nog wat rasp/zest van de Limequats over de taart.
Notes
Houd je van taart en zoetigheden? Probeer dan ook de Pecantaart met limoen.