Trefwoord basilicum, BBQ recepten, big green egg recepten, citroen recepten, duurzame vis, grillen, grillen of bbq, verse kruiden, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Servings 4personen
Equipment
Handrasp of zesteur
citruspers
BBQ / Big Green Egg
staafmixer of vijzel
Ingredients
800gscheermessen / mesheften MSC-Keurmerk
1biologische citroen
10stverse basilicum blaadjes
5el olijfolie de lekkerste die je in huis hebt
salt flakes
grove zwarte peper
Instructions
Het is bij scheermessen is niet alleen belangrijk dat ze vers zijn, maar ook voldoende worden schoongemaakt. Dit kun je doen door ze eerst even te weken in koud-lauw water met een snuf zout. Zo lijkt alsof ze in hun natuurlijke habitat zijn en krijgen ze weer wat meer leven.
Was nu de scheermessen / mesheften af in koud stromend water. Dep ze wat droog en maak ze met een klein sneedje aan de zijkant open.
Verwarm de Big Green Egg / BBQ naar ongeveer 180 graden en zet het grill rooster erop.
Maak ondertussen de basilicium citroenolie. Pak een vijzel of een staafmixer en verklein de basilicumblaadjes. Meng met de olijfolie, sap van een 1/2 citroen, zeste van 1 citroen en een snuf zout. Doe dit (als je dit in huis hebt) in een handig knijpfles.
Leg de scheermessen samen met een gehalveerde citroen op de BBQ/Egg, schenk de basilicum citroeolie over de mesheften en binnen een paar minuten zijn ze gaar. Knijp de gegrilde citroen uit over de scheermessen en serveer.