Als eerste kijk je of je bij de slager, Hallal slager of de groothandel geiten (bok) vlees kan vinden. Zo niet geen probleem ga dan voor rundvlees of kippendij verder met dit recept.
Snijd het vlees in kleine blokjes van 1 a 2 cm breed. Laat het vet eraan zitten, dit zorgt juist voor smaak. Pak een bak en doe hier het vlees in.
Voeg dan de ketjap, bruine suiker, dun gesneden knoflook, geraspte of fijn gehakte gember, citroenzest en de sambal aan toe. Meng het geheel met je handen of gebruik handschoenen. Zet voor minimaal 1 nacht in de koelkast (afgedekt). Zodat de marinade goed kan intrekken.
Als de marinade goed is ingetrokken ga je ze aan de satéstokjes rijgen, per stokje zou ik ongeveer 4 a 5 stukjes vlees rijgen.
Zet de Barbecue of de grillpan op hoog vuur en grill ze rondom bruin tot ze gaar en lekker sticky geworden zijn door de suikers die ‘bijna’ verbranden. Strooi er als laatste nog wat sesamzaadjes overheen.
Notes
Serveertip: bijvoorbeeld lekker met gebakken rijst, satésaus met citroengras en wat zure komkommer.