Doe het bloem in een kom en roer met een garde door elkaar. Breek het ei en doe bewaar het eiwit en doe het eigeel bij bij de bloem. Voeg er ook citroensap aan toe en roer nogmaals.
Doe nu ook de melk en de boter erbij en mix met een garde of met een mixer tot een mooi glad beslag. Breng dit alvast op smaak met een snuf peper. Let op: omdat je gezouten boter gebruikt, heb je dus vrijwel geen zout meer nodig.
Het opgevangen eiwit klop je met een mixer stijf. Het stijve eiwit doe je bij het bloembeslag. Spatel het voorzichtig met een soort 'vouwende' beweging door het beslag. Dit doe je zodat je de luchtigheid kan behouden.
Doe een beetje plantaardige olie in een pan en verhit. Schep per blini een eetlepel beslag in de pan. Als de bovenkant begint te stollen kun je de blini omdraaien tot beide kanten goudbruin zijn. Dit is ongeveer 1 a 2 minuten per kant. Tip: laat eerst de blini's iets afkoelen, anders smelt de zure room direct.
Opmaken
Als de blini's gebakken zijn en aan het afkoelen zijn, kan je met de rest van het simpele recept aan de slag gaan. Meng de zure room met zeste (rasp) van 1 citroen en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zeekraal in hele dunne plakjes en zet apart. Snijd een halve citroen in zo dun mogelijke plakjes bijvoorbeeld met een mandoline. En snijd dan de plakjes in vieren.
Nu ga je de blini's opmaken. Doe eerst een theelepel de zure room op de blini, leg daarop de Hollandse garnaaltjes en een citroen plakje. Strooi nu de fijngesneden zeekraal erop en versier met een citroenkrulletje en verse bieslook of cress.
Tip: als je het hebt opgemaakt gelijk serveren en opeten.