Zet de soeppan op middelhoog vuur en doe er een scheut zonnebloemolie in. Snijd de sjalotjes in dunne ringen en de hak de knoflook fijn. Doe in de pan erbij tezamen met de 2 soto boemboes en bak een paar minuten, zodat alle smaken vrijkomen.
Snijd de kip in grove stukken en bak nog een paar minuten mee in de pan. Kook 2 liter water en doe dit in een maatbeker. Doe hier de salt flakes, gekneusde citroengras stengel, limoenbladeren en geschilde gember bij. Laat even een paar minuten intrekken en giet dan in de soeppan. Roer even en zet het vuur iets lager en doe de deksel er op en laat minimaal 35 minuten pruttelen zodat alle smaken erin trekken.
Haal de zijkanten van de boontjes/kouseband af en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 1,5 centimeter. Doe ze in de soep erbij. Laat ongeveer nog 10 minuten pruttelen. Gebruik 2 vorken om de kip een beetje uit elkaar te trekken. Als de soep klaar is pak je een ½ citroen/limoen en pers je deze helemaal uit. Roer de soep nog even en proef of hij goed genoeg op smaak is. Zo niet doe er dan nog een snuf salt flakes bij.
Snijd de onderkant van het pepertje af en draai hem in je hand zodat de zaadjes eruit vallen, gooi deze weg. Snijd de peper in dunne ringetjes en serveer in een apart bakje op tafel.
Kook ondertussen de eieren in een pan met 3 cm water, doe de deksel erop en zet een timer op 7 minuten.
Knip de bovenkant van de Tilda rijst verpakking af en giet er 2 eetlepels van de warme soep bij. Roer even en serveer deze rijst op een apart bord. Je hoeft de rijst niet los op te warmen, omdat het al voorgekookt is en in de soep warm wordt.
Pak soepborden en schenk hier de soep in. Leg er de gehalveerde eieren in en schep hier naar smaak rijst, pepertjes en gefrituurde uitjes bij. Tip: serveer er wat citroen/limoen partjes bij voor een frisse touch. Koriander liefhebber? Pluk wat blaadjes en verdeel over je soep.
Notities
Tip: deze soep is een dag later nog lekkerder, dus maak extra veel!