4shot glaasjes limoncello *recept uit The Lemon Kitchen kookboek
Instructies
Verwarm de Big Green Egg naar 180 graden en leg de half cast iron plancha op het rooster.
Big Green Egg
Halveer de nectarines en leg op het half cast iron plancha en grill ze aan de platte kant. Leg ook een gehalveerde citroen op de grill.
Basilicum-citroenolie
Maak ondertussen de baislicum citroenolie door de basilicum blaadjes in een smalle hoge maatbeker te doen met de olie, poedersuiker en citroen zeste van ½ citroen.
Haal de gegrilde nectarines van de EGG en pak 4 bordjes let hier eerst de gehalveerde burrata op daarnaast de nectarine, verdeel het vruchtvlees van de bloedsinaasappel over de vier bordjes en druppel de basislicum olie over het nagerecht. Knijp de gegrilde citroen even uit over de gerechten. Let op dat je de pitjes weggooit.
Leg er een bloedsinaasappel partje bij en eventueel wat verse basilicum en citroen krulletjes. Serveer met een glaasje (zelfgemaakte) limoncello uit de vriezer.