Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht + grill
Was de aardappels met koud water af en dep droog.
Pak een mandoline (wees voorzichtig) en snijd de aardappels in dunne plakjes. Let er op dat je ongeveer even grote ronde plakken maakt. Dus snijd de aardappels horizontaal.
Pak de ronde ovenschaal en pak steeds een pakketje tegelijk van de dun gesneden aardappels en begin bij de buitenrand en leg ze steeds meer richting het midden. Zodat je een mooie waaier krijgt.
Meng de kookroom met fijngehakte/geperste knoflook, fijngehakte rozemarijn en wat geplukte verse dille met zeste/rasp van 1 citroen. Giet dit eerst over de aardappelwaaier. Verdeel dan de geraspte kaas eroverheen en als laatste verdeel je de gorgonzola in grove stukjes over het gerecht. Dek af met zilverfolie en zet 15 minuten in de oven.
Haal na 15 minuten het zilverfolie van de aardappelgratin af en zet nog 10 minuten voor een goudbruin korstje terug. Haal de aardappelgratin uit de oven en strooi er nog wat verse dille, een snuf salt flakes en grove zwarte peper overheen.