Breek eerst de maria biscuits en de walnoten in kleine stukjes. Hiervoor kan je ook een vijzel gebruiken. Snijd de dadels in hele kleine stukken.
Smelt de plantaardige boter in een pannetje.
Doe hier de maria biscuits, walnoten, dadels, zest van 1 citroen, kokosmeel, zout, honing bij totdat het lekker plakkerig wordt. Door de verhitting worden de dadels zacht en krijg je een plakkerig deeg.
Pak de kleine taartvorm en leg hier een bakpapiertje in. Doe dan de het chewy deeg in de taartvorm en duw goed aan zodat je een mooie taart bodem krijgt en vergeet de zijkanten niet.
Optioneel: Als je de bodem extra crunchy wilt kan je hem ook nog even afbakken 10 minuten op 180 graden hete lucht.
Leg de gelatine blaadjes 10 minuten in een bakje met water. Zet nu een steelpannetje op middelhoog vuur en knijp de citroen uit, leg dan de gelatine blaadjes erin en laat binnen een paar seconden smelten. Let op: als je voor agar agar kiest, verwarm het dan met wat citroensap.
Pak een bak en doe hier de kokosyoghurt in en meng met de gezeefde matcha poeder, totdat je een mooie licht groene kleur gekregen hebt. Doe ook de poedersuiker erbij. Schenk nu het gelatine citroen mengsel erdoorheen en roer goed.
Schenk vervolgens het groene matcha kokosyoghurt mengsel in de cranberry bodem. Je kan nu voor een mooi 'swirl' effect een theelepel kokosyoghurt doorheen roeren. Zet minimaal 2-3 uur in de koelkast afgedekt om op te stijven.
Haal de matcha dadel taart uit de koelkast en verdeel voor de liefhebber nog wat citroenkrulletjes er op.