Matcha dadel taartje met kokos & citroen

Matcha dadel taartje met kokos & citroen

Ik raak nog lang niet uitgekeken op recepten ontwikkelen met Matcha. Je kan er werkelijk alle kanten mee op! Deze keer heb ik een matcha dadel taartje met kokos & citroen gemaakt. Het is fris, romig en heeft een diepe groene jonge thee smaak. Lekkere structuur van de dadel met koekjes. Daarnaast is het ook nog eens een redelijk gezond recept dus prima (en superlekker) als ontbijt. 

Matcha dadel TAARTje

Het is vooral de ‘chewy’ dadel bodem die dit taartje onweerstaanbaar maakt.  Dit schattige taartje is een makkelijk recept en hier kan je samen met twee vorkjes (of 1 vorkje) van genieten. Als je de bodem extra crunchy wilt kan je hem ook nog even afbakken 10 minuten op 180 graden hete lucht. 

bakken met Matcha 

Ondertussen heb ik al 5 hemelse Matcha recepten op de website staan. Het is vooral lekker bij zoete recepten, omdat het zelf een diepe, iets wat bittere groene thee smaak en aroma heeft. Alles draait om balans en daarom gaat het erg goed samen met romig, fris en zoet. Ik raad je aan om bij Enso Matcha te bestellen, ze hebben echt een kwalitatief goed en mooi en lekker product.
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Matcha dadel taartje met kokos en citroen

Matcha dadel taartje met kokos & citroen

Gang bakken, zoet
Keuken Amerikaans, Aziatische keuken, Japans
Trefwoord Bakken, biologische citroen, matcha recepten, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • bakpapier
  • Handrasp
  • Mixer
  • kleine taart vorm circa 10-12 cm breed
  • Citruspers & zesteur/handrasp
INGREDIËNTEN
  • 300 ml kokos yoghurt
  • 1,5 el afgestreepte Enso Matcha poeder
  • 1 biologische citroen
  • 150 gr plantaardige boter Flora
  • 100 gr kokosmeel
  • 30 gr walnoten
  • 100 gr verse dadels zacht
  • 3 el honing
  • 2 maria biscuits
  • snuf zout
  • 3 st gegatine blaadjes of agar agar
  • 100 g poedersuiker
BEREIDING
  • Breek eerst de maria biscuits en de walnoten in kleine stukjes. Hiervoor kan je ook een vijzel gebruiken. Snijd de dadels in hele kleine stukken.
  • Smelt de plantaardige boter in een pannetje.
  • Doe hier de maria biscuits, walnoten, dadels, zest van 1 citroen, kokosmeel, zout, honing bij totdat het lekker plakkerig wordt. Door de verhitting worden de dadels zacht en krijg je een plakkerig deeg.
  • Pak de kleine taartvorm en leg hier een bakpapiertje in. Doe dan de het chewy deeg in de taartvorm en duw goed aan zodat je een mooie taart bodem krijgt en vergeet de zijkanten niet.
  • Optioneel: Als je de bodem extra crunchy wilt kan je hem ook nog even afbakken 10 minuten op 180 graden hete lucht. 
  • Leg de gelatine blaadjes 10 minuten in een bakje met water. Zet nu een steelpannetje op middelhoog vuur en knijp de citroen uit, leg dan de gelatine blaadjes erin en laat binnen een paar seconden smelten. Let op: als je voor agar agar kiest, verwarm het dan met wat citroensap.
  • Pak een bak en doe hier de kokosyoghurt in en meng met de gezeefde matcha poeder, totdat je een mooie licht groene kleur gekregen hebt. Doe ook de poedersuiker erbij. Schenk nu het gelatine citroen mengsel erdoorheen en roer goed.
  • Schenk vervolgens het groene matcha kokosyoghurt mengsel in de cranberry bodem. Je kan nu voor een mooi 'swirl' effect een theelepel kokosyoghurt doorheen roeren. Zet minimaal 2-3 uur in de koelkast afgedekt om op te stijven.
  • Haal de matcha dadel taart uit de koelkast en verdeel voor de liefhebber nog wat citroenkrulletjes er op.

Matcha RECEPTEN

Het maken van je eigen baksel is zo veel leuker én vaak lekkerder. Ben je op zoek naar nog meer matcha recepten zoals deze Vegan matcha fudge? Kijk dan eens op deze pagina’s:

matcha cupcakes met citroen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept