2á 3 el extra vergine olijfolietip: probeer de olijfolie van Neolea
2bladen filodeeg
1fetablok
1citroenbiologisch
1halve granaatappel
1elhoning of agavesiroop
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg het filodeeg horizontaal neer en leg de 2 bladeren op elkaar. Leg daar de feta op en vouw dicht als een cadeautje met de twee flappen naar de onderkant. Smeer het in met wat olijfolie en leg het in de pan voor 2 á 3 minuten. Wanneer het deeg een goudbruine kleur heeft gekregen draai je het om.
Zodra de feta rondom een mooie goudbruine kleur heeft gekregen leg je het pakketje in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Zo wordt de binnenkant ook zacht.
Rol de granaatappel even over het keukenblad. Door dit te doen zorg je ervoor dat de pitjes makkelijker loslaten. Snij de granaatappel verticaal door. Pak een helft van de granaatappel en houd de gesneden kant boven een kom. Tik met de botte kant van het koksmes op de schil en de pitjes zullen eruit vallen. De rest kun je eventueel met de hand losmaken.
Haal de gebakken feta uit de oven en giet hier vervolgens de honing over. Schenk de olijfolie subtiel over het gerecht en rasp nog wat citroenrasp over het geheel. Je kunt het gerecht nog verder op smaak maken met wat peper. Zout toevoegen is niet nodig, omdat de feta al zoutig is. Daarnaast versterk je de smaak van het gerecht met de citroenrasp.
Verdeel als laatste de granaatappel pitjes over het gerecht.