Maak met de kaasschaaf dunne slierten van de wortels en de courgette. Leg ze daarna in een bak en voeg hier de azijn, olijfolie, honing aan toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Zet de bak in de koelkast, zodat de groenten even kunnen weken.
Zet vervolgens een bakpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of bakboter toe. Zorg er voor dat ze aan beide kanten goudbruin en warm zijn.
Snijd nu de briochebroodjes door midden en zet de oven op grill stand. Leg de broodjes voor 5 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn geworden.
Smeer als laatste de basilicum mayonaise over de broodjes en beleg het verder met de hamburger, sla en pickles (frisse groente).
Basilicum mayonaise maken
Mix het ei in een kom met een staafmixer. Blijf doorgaan met mixen totdat er een binding ontstaat.
Voeg vervolgens druppeltjes olijfolie aan toe en blijf goed mixen.
Voeg nu de citroenrasp en verse basilicum toe en blijf mixen totdat er een witte gladde massa ontstaat.
Voeg vervolgens naar smaak nog wat peper en zout, druppeltje honing en eventueel wat citroensap aan toe.