Was als eerste de tomaten en de paprika. Snijd vervolgens de paprika in dunne repen en halveer de tomaten horizontaal.
Snijd het kontje de bloedsinaasappel af en zorg ervoor dat hij nu recht op de plank staat. Je kan op deze manier heel gemakkelijk de schil eraf snijden zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd vervolgens de partjes er stuk voor stuk uit (zonder vliesjes). Zo krijg je alleen het vruchtvlees. Doe dit vervolgens ook bij de citroen. Bewaar de overgebleven stukken voor de dressing.
Dressing:
Mix de olijfolie (extra vergine) met het overgebleven sap van de bloedsinaasappel en de citroen. Breng het op smaak met wat zout en peper.
Zet een grillpan op middelhoog vuur aan en voeg wat olijfolie toe. Leg de paprika op de velkant in de grillpan. Zo krijg je mooie grillstrepen. Houd de paprika goed in de gaten zodat het niet te snel zwart wordt.
Snijd vervolgens de halloumi in dunne plakken en leg het in de pan wanneer de paprika's bijna klaar zijn. De halloumi heeft maar eventjes nodig om bruinkleurige grillstrepen te krijgen.
Leg als laatst de tomaten op de binnenkant van de grillpan voor ongeveer 1 a 2 minuten (totdat de tomaat grillstrepen krijgt).
Opmaak:
Verdeel de paprika over een mooie schaal en leg vervolgens de tomaten in het midden hiervan. Verdeel daarna de halloumi, bloedsinaasappel en de tuinkers over de salade. Als laatste besprenkel je de dressing over de salade en eventueel nog wat citroenrasp.