Makkelijke kruidenboter, ideaal voor een diner of feestje! Kruidenboter met gerookte knoflook & citroen is een verfrissend lekker recept.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, kruidenboter, verse kruiden, voorgerechten met citroen, zelf kruidenboter maken
2gerookte knoflook teentjeste koop bij de groenteboer of supermarkten
1handje vol verse bieslook
1handje vol krul of platte peterselie
Instructies
Laat eerst je de roomboter even buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt, zachter wordt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een grote bak.
Vervolgens hak je de bieslook, peterselie en gerookte knoflook fijn. Was de biologische citroen en rasp vervolgens de citroen, voeg de (rasp) zest toe aan de roomboter, een eetlepel citroensap en meng het geheel met een vork of een mixer. Het is belangrijk dat je even goed blijft doorroeren dan trekken de smaken er het beste in.
Breng vervolgens op smaak met wat peper.
Vergeet niet dat de citrusrasp ook smaak versterkt dus zout heb je (eigenlijk) niet nodig.
Wil je het serveren zoals op de foto? Pak dan wat plasticfolie en doe de kruidenboter op de plasticfolie (beetje uitgesmeerd) en wikkel de plasticfolie er omheen. Rol om zodat het een langwerpige en ronde staaf wordt. Zorg ervoor dat de buitenkant dicht zit en leg minimaal een uur in de vriezer. Daarna kan je er met een koksmes (even warm maken) en mooie plakken van snijden!