Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen tafelzuur of pickles kan maken? Ingemaakte komkommer met citroen is super lekker, past overal bij en zo gezond!
1biologische citroen (50 ml citroensap van ongeveer 1 citroen)
zwarte peper
Eventueel toevoegen: koriander venkelzaad of een pittig lekker pepertje zoals Madame Jeanette!
Instructies
Was de komkommer even in koud water af. En gebruik een dunschiller of een kaasschaaf om dunne komkommer slierten te krijgen.
Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig.
Doe 100 ml azijn, 50 ml water, 3 el (biologische kristal) suiker, +/- 50 ml citroensap en kruidenzout (naar smaak) in een steelpannetje en verwarm kort, laat afkoelen en giet in de weckpot erbij. Gebruik een zesteur of handrasp om de zeste (schil) laag van de citroen af te halen en bij de pickles te doen. Het is belangrijk data de komkommer net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe).
Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan.
Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper. Doe voor een extra 'frisse' smaak nog een plakje citroen in de weckpot erbij.