Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen tafelzuur of pickles kan maken? Ingemaakte komkommer met citroen is super lekker, past overal bij en zo gezond!
Was de komkommer even in koud water af. En gebruik een dunschiller of een kaasschaaf om dunne komkommer slierten te krijgen.
Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig.
Meng alle ingrediënten en zorg ervoor dat de komkommer net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe).
Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan. Dit is ongeveer een maand houdbaar.
Doe voor een extra 'frisse' smaak nog een plakje citroen in de weckpot erbij.