Pompoenburger op pita met pittige yoghurtdressing, gegrilde paprika, tomaten salade en mais. Een gezond gerecht wat snel op tafel staat en vegetarisch is.
Gang lunch
Keuken The Lemon Kitchen
Trefwoord vegetarische recepten
Servings 4personen
Author Jadis Schreuder
Ingredients
4–8Spelt pita broodjes (Albert Heijn)
1Fles pompoen
2gele Paprika’s
Feta
1bakje cherrytomaatjes
2sjalotjes
YOGHURTDRESSING:
200mlGeitenyoghurt of normale yoghurt of soja
Klein stukje van de Madame Jeanette peper of een andere gele peper
Koriander
Citroensap & rasp van 1/2 citroen
Instructions
Was als eerste de fles pompoen en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant eraf. Daarna snijd je de fles pompoen in dunne plakken van maximaal 1 centimeter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.Smeer de flespompoen aan de bovenkant is met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout. Pak een ovenschaal of de bakplaat en leg hier wat bakpapier in.
Snijd vervolgens de paprika in grote stukken en leg samen met de flespompoen verspreid op de bakplaat of ovenschaal. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de fles pomoen gaar is.
DRESSING
Hak nu de koriander en de madame Jeanette peper in kleine stukjes, en meng met de yoghurt. Voeg daarna wat citroenrasp en sap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan wat extra van de madame Jeanette peper toe.
Roer vervolgens het geheel en je pittige yoghurtdressing is klaar!
PITA EN TOMATEN SALADE
Leg vervolgens de pita broodjes als de flespompoen bijna klaar zijn even op het rooster of in de broodrooster tot ze krokant worden.
Halveer als laatste de cherrytomaatjes en meng die met wat dunne sjalotjes ringen, voeg hier nog wat verse koriander aan toe.