Doe de gist in een bakje met suiker en lauw warm water, roer even zodat het na een paar minuten gaat opborrelen en 'activeert'.
Doe de bloem en Semola (of 80 gram extra bloem) samen met zout in een grote bak. Schenk het water met daarin het opgeloste gist erbij, druppel de olijfolie erbij en kneed het deeg ongeveer 10 minuten (met de hand of een keukenmachine) totdat je een samenhangend deeg hebt.
Bestrooi je handen met wat meel en haal het deeg eruit. Kneed het deeg nu voor ongeveer 5 minuten totdat je een glad en elastische deeg gekregen hebt.
Zet het deeg in een bak afgedekt met een natte (warme) theedoek op een warme plek voor minimaal een uur totdat het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 220-230 graden.
Strooi een beetje semola (krijg je een lekkere krokante korst van) op het aanrecht en rol het deeg goed uit totdat het deeg ongeveer een 1/2 cm dikte heeft. Let op: het is belangrijk dat het overal even dik is zodat je geen ongelijke stukken krijgt.
Pizza opmaken
Pak een ovenplaat of een losse vierkante/rechthoekige ovenschaal en beleg met bakpapier. Leg hier het uitgerolde deeg op. Schep nu de tomatensaus rijkelijk op de pizza en laat de randen vrij.
Verdeel de mozzarella in kleine stukjes over de pizza, leg daarop de pancetta en dunne plakjes augurken. Strooi wat van de geraspte citroen eroverheen voor een verrassende smaak.
Zet de plaat pizza in de oven en haal na ongeveer 20-22 minuten uit de oven als de randen goudbruin kleuren en de mozzarella gesmolten is.